Boghvede-otto

Boghvede-otto

Ingredienser:

800 g rødbeder
2 løg
3 fed hvidløg
2 porrer
400 g. Boghvedekerner
4 dl. Juice
½ l hønsebouillon
Salt/peber
100g ost evt. gedeost) revet
1 spsk. Smør
Krydderurter som timian, karryplante, rosmarin

Sådan gør du:
Skyl og kog rødbederne i ca. 30. min. De skal være så møre at du kan stikke en kniv gennem dem. Lad dem afkøle lidt og pil skrællen af dem. Blend rødbederne i en foodprocessor. Pil og hak løg og hvidløg, steg løg, hvidløg og krydderurter. Skyl boghvedekernerne og tilsæt dem sammen med juice og steg et par minutter. Kom bouillon, rødbedemos, snittede porrer samt salt og peber i og lad det simre til boghvedekernerne og porrer er kogt. Smag til med revet ost.