250 g sorte bønner – drænet vægt
(svarer til en dåse) eller læg bønnerne iblød natten over og kog dem.
2 spsk kakao
80 g havregryn
1 nip salt
4 store dadler
50 g kokosolie
2 tsk vanille ekstrakt
2½ dl mælk (jeg bruger soya, kokus, eller mandelmælk) men alm. mælk kan bruges 😊
½ tsk birkesød (kan undlades)
1 æg eller 2 spsk chiafrø blandes med 6 spsk vand og står i 5 min.
1 tsk bagepulver
1 tsk natron
2 spsk eddike
50 g. mørk chokolade 70%,
100 g. hakkede nødder.
Forvarm ovnen til 175 g. Put alle ingredienser (undtaget chokolade og nødder) i en food processor og kør til det er en ensartet glat masse. Tilsæt lidt mere mælk hvis dejen er for tør..
Tilsæt chokolade og nødder
Smør en lille form med lidt olie og vend dejen ud heri. Bag brownien på midterste rille i ca. 20 min. Lad den køle af før du skærer i den.
Tahin glasur: Tahin/kokosglasur:
3 tsk tahin
½ dl vand
40g kokos
½ tsk vanilie
50 g smeltet mørk chokolade 70%