Ingredienser:
200 g cashewnødder
80 g hasselnødder
2 spsk æbleeddike
2 spsk citronsaft
en knivspids salt
1 spsk kokosolie
1 dl vand
Som fyld kan bruges:
en stor håndfuld ramsløg, et bundt persille
2 spsk. timian, oregano eller rosmarin
eller:
en dåse soltørrede tomater
1 spsk. paprika
1 rød peberfrugt
Fremgangsmåde:
Læg nødderne i i blød i 5-6 timer hæld vandet fra og skyl nødderne og hæld dem i en foodprocesser
tilsæt eddike, citronsaft, salt, kokosolie, vand og fyld. På dette billede er det den grønne ost med ramsløg, persille og oregano.
Blend det hele i lang tid, det skal ende med at blive cremet. Måske skal der mere vand i, det skal være cremet da det trækker sig sammen i løbet af natten. Smag til, og kom i køleskabet. Den kan sagtens fryses. Jeg plejer at dele portionen i to, og kommer den ene halvdel i fryseren.