Ingredienser til 4 personer:
100 g boghvedekerner
4 store tomater
1 rødløg
3 fed hvidløg
1 stort bundt persille
1 tsk spidskommen
skallen af 1 citron
100g feta
50g oliven
50g soltørrede tomater
Fremgangsmåde:
Brænd boghvedekernerne af på panden. Hæld vand ved så det lige dækker kernerne og kog det i 20 min.
Rist spidskommen på en tør pande
Hak løg, hvidløg, og persille og steg det sammen med spidskommen og lidt kokosolie
Skær toppen af tomaterne og skrab indmaden forsigtigt ud
Bland boghvedekerner med løg blandingen, tilsæt citronskal og feta, hakkede oliven og soltørrede tomater, samt det udskrabede tomatfyld. Smag til med salt og peber
Kom tomaterne i et ildfast fad med olie i bunden, prop så meget fyld du kan i tomaterne, dryp lidt olie i toppen, sæt låget på. Hæld lidt vand i bunden af det ildfaste fad og sæt fadet, sammen med resten af fyldet, i en 200g varm ovn i ½ time.