Daal med hjemmelavede naanbrød

Denne opskrift har jeg fra bogen “Neuro gastronomi”, dog er udeladt sukker. Tilbehør er mine egne forslag. Rødkålssalaten er på en særskilt opskrift.
Ingredienser til 4 personer:
100g tørrede kikærter
1 røde chilier
3 fed hvidløg
3 tsk citrongræs
1 stor knold ingefær
2 store hakkede løg
200g røde linser
3-4 limeblade
3 spsk tamari
1 dåse tomater
1 dåse kokosmælk
5 revne gulerødder
saft og skal fra 1 lime
2 spsk citronsaft
1 spsk karry
olie til stegning
groft salt / peber
Tilbehør:
Kogte røde eller brune ris med frisk gurkemeje og 2-3 kanelstænger
Hjemmelavede naanbrød

Fremgangsmåde:
Udblød kikærter natten over i koldt vand. Sigt vandet fra og kog kikærterne i nyt saltet vand ca. 1½ time. Sigt og gem kogevandet.
Skær chili, hvidløg, citrongræs og ingefær i mindre stykker og kom det i en foodprocessor. Kør til fin konsistens. Rist de hakkede løg i en gryde et par minutter ved jævn varme. Tilsæt chili-citrongræsblandingen og rist lidt videre. Tilsæt røde linser, tamari, flåede tomater og kokosmælk. Kog det op under omrøring og lad simre 10 minutter. Hold godt øje, for det brænder let på. Tilsæt de revne gulerødder og lad simre let i 30-40 minutter til linserne er kogt ud og har jævnet daalen. Den skal have en konsistens som en klassisk kødsovs. Smag til med salt, peber, limesaft og -skal. Den skal være sur, sød og stærk og have god umanismag. Kog røde eller brune ris og tilsæt frisk gurkemeje og kanelstænger i vandet. Rist de kogte kikærter i lidt olie på panden til de er sprøde. Kom karry på og vend rundt. Tilsæt citronsaft og lad det bruse op  til væsken er fordampet.
Hjemmelavede naanbrød:
5 dl mel
1 tsk. bagepulver
1,5 tsk. salt
2 spsk. olivenolie
0,5 dl varmt vand
2 dl yoghurt naturel
2 spsk. sesamfrø
Fremgangsmåde:
bland ingredienserne til en fedtet masse og lad hvile i 20 minutter
del i 6-8 stykker
Kom lidt olie på en lille pande og bred dejen ud
pensl med vand og pres sesamfrø ned i dejen
Steg 2-3 min og vend brødet og steg videre 1-2 min.

Server daal med ris og naanbrød.