Ingredienser til 4 personer:
½ løg
2 sødekartofler
240g kikærter (200g tørre kikærter lægges i blød i 8 timer og koges derefter)
1 spsk olivenolie
½ tsk spidskommen
1 tsk røget paprika
2 fed hvidløg
Porre/jordskokkepesto
1 stor porre
3 jordskokke
en håndfuld basilikum
1 spsk vand
2 spsk pinjekerner
1 fed hvidløg
salt/peber
Tilberedning:
Tænd ovnen på 200 grader
Hak løget fint
Vask og skrub sødekartoflerne. Skær dem i halve og sæt dem på en bageplade med skrællen nedad
Hæld kikærterne i en skål sammen med olivenolie.
Tilsæt krydderierne og bland sammen med kikærterne
Hæld kikærterne over på bagepladen.
Bag det hel ½ time til kartoflerne er møre og kikærterne sprøde
Blænd alle ingredienser til pestoen
Smag til med salt og peber
Pesto: