Lækre rødbedebøffer

Rødbedebøffer

Ingredienser til 4 personer:
Til 4-6 store rødbeder
1 fintrevet løg
2-3 fed hvidløg
2-3 spsk balsamico
1½ tsk salt
2 tsk paprika
2-3 spsk mel
2-3 dl havregryn.

Skræl rødbederne og riv dem groft. Tilsæt krydderierne.
Tilsæt mel og havregryn – men her skal man være lidt opmærksom; rødbeder kommer i mange størrelser og det er også forskelligt hvor meget saft der er i dem. Derfor kan det være svært at vide, hvor meget mel og havregryn man skal bruge. Men de har faktisk brug for meget mere end man tror. Tilsæt det lidt af gangen og rør det godt rundt. Man skal ikke være forsigtigt – det må gerne moses rundt.

Der er faktisk rigtig meget saft i rødbeder. Når man rører det hele rundt i en skål, så vil mel og havregryn automatisk trække alt saften ud og efterhånden bliver massen nærmest til en tung dej.

Form dem med en ske lige som frikadeller. De har næsten samme form som et æg, når jeg lægger dellerne på panden. Så får de lov til at ligge der, indtil de har fået lidt skorpe på underside. Når jeg kan skubbe dem rundt på panden med et let og forsigtigt skub, så er de klar til at man kan vende dem. Når jeg har gjort det, så får de et tryk med paletkniven, så de får en god flade der kan blive lidt sprød. Som regel vender jeg dem endnu en gang, så de bliver godt gennemstegte!