Ingredienser til 4 personer:
Rodfrugtsbund:
200g gulerødder
750g beder eller rødbeder
100g persillerod
3 spsk. chiafrø rørt sammen med 9 spsk vand
1 dl mel – kikærte- havre- quinoa- boghvede-
1/2 tsk. salt
Peber
Pesto
To håndfuld frisk basilikum, eller tørret
50 g ristede pinjekerner
2-3 tsk citronsaft
1 dl olivenolie
¼ dl vand
2 fed hvidløg
salt, peber
fyld
2 porrer skåret i ringe
jordskokker skåret i skiver
champignon i skiver (eventuelt stegt på panden i lidt smør og salt inden)
løg
gurkemeje
tomatskiver
ost
Tænd ovnen på 200 grader. Kør rodfrugterne i en minihakker, foodprocessor eller riv det i hånden. Bland mel, salt og peber i, og lad det stå i 10 min. Bland chiafrø med vand og lad også det stå i 5 min. og bland det i rodfrugterne.
Imens kan du begynde at gøre fyldet klar.
Bred rodfrugts-dejen ud på en bageplade med bagepapir. Bunden skal ca. være 1 cm høj. En dejskraber er god til at få glattet dejen ud på bagepladen. Sæt bunden i ovnen og bag i ca. 30 min. til den er begyndt at blive gylden i kanterne og fast i midten.
Rist pinjekerner og put alt til pesto i foodprocessoren og kør til det er kværnet helt.
Tag tag pizzaen ud og smør pestoen henover. Put fyldet på. Sæt den tilbage og bag videre ca. 15 min til fyldet er færdigt.