Æblekage uden hvedemel

Æblekage

Æblekage i bradepande

Ingredienser

  • 4 æg
  • 75 gram birkesød
  • 100 gram smeltet smør
  • 1½ dl mælk
  • 5 dl havremel
  • 2 tsk bagepulver
  • 2 tsk natron
  • 10-12 æbler skrællede og skåret i grove stykker
  • 150 fintrevet gulerod/rødbede
  • 2 x1 spsk kanel

Sådan gør du

  1. Skræl æblerne og skær dem i både.
  2. Pisk æg og sukker meget
  3. Smelt smørret og tilsæt det til æggesnapsen pisk igen, så smørret stivner en smule
  4. Tilsæt mælk og gulerødder/rødbede
  5. Bland bagepulver og natron med havremelet og vend det i dejen med en dejskraber
  6. Beklæd en bradepande med bagepapir. Min bradepande målte 25×30 cm
  7. Hæld dejen i bradepanden og drys 1 spsk kanel på toppen.
  8. Fordel æblestykkerne på toppen og tryk dem lidt ned i dejen.
  9. Drys med 1 spsk kanel
  10. Bag kagen ca. 30 minutter v. 175 grader varmluft. Kagen er færdig, når den er gennembagt o