Æblekage i bradepande
Ingredienser
- 4 æg
- 75 gram birkesød
- 100 gram smeltet smør
- 1½ dl mælk
- 5 dl havremel
- 2 tsk bagepulver
- 2 tsk natron
- 10-12 æbler skrællede og skåret i grove stykker
- 150 fintrevet gulerod/rødbede
- 2 x1 spsk kanel
Sådan gør du
- Skræl æblerne og skær dem i både.
- Pisk æg og sukker meget
- Smelt smørret og tilsæt det til æggesnapsen pisk igen, så smørret stivner en smule
- Tilsæt mælk og gulerødder/rødbede
- Bland bagepulver og natron med havremelet og vend det i dejen med en dejskraber
- Beklæd en bradepande med bagepapir. Min bradepande målte 25×30 cm
- Hæld dejen i bradepanden og drys 1 spsk kanel på toppen.
- Fordel æblestykkerne på toppen og tryk dem lidt ned i dejen.
- Drys med 1 spsk kanel
- Bag kagen ca. 30 minutter v. 175 grader varmluft. Kagen er færdig, når den er gennembagt o