1 Massage

Hvad er massage

Massagen virker ved, at den forbedrer kroppens kredsløb, løsner muskelstivhed og lindrer ledsmerter. Massage er  en af de ældste behandlingsformer der findes, og den findes i alle mulige afskygninger.
Jeg bliver tit spurgt om hvilken massage jeg giver. Svaret er altid: min egen. For det er teknikker jeg har lært gennem næsten 40 år som massør.
Massagen må godt kunne mærkes, men det skal være til at holde ud. Hvis du er MEGET spændt og har MEGET ondt, så modererer jeg trykket, så det er til at holde ud. Faktisk virker massagen bedst, hvis du kan slappe af undervejs. 
Når man får smerter, skyldes det, at affaldsstoffer fra cellernes forbrænding ophobes i musklerne – det trykker på nerverne, og derved begynder det at gøre ondt. Ved en stresset arbejdsdag går kroppen i ”alarm beredskab” og der bliver sendt kamphormoner ud i blodet. Det gør at musklerne konstant er anspændte, og så mindskes den naturlige blodcirkulation i musklerne, og herved ophobes affaldsstofferne.   Hvis vi tænker, at affaldsstofferne er ophobet i ryggens muskler, så vil det typisk begynde at gøre ondt i ryggen når man går. Når man har ondt i ryggen kompenserer man for smerten ved at gå på en anden og mere stiv måde, og det kan igen resultere i uheldig slitage på knæ og hofteled. Når jeg er ude på en arbejdsplads, er det oftest nakke, skuldre og spændingshovedpine der skal løsnes. Det kan komme af forkerte arbejdsstillinger, ensidigt gentaget arbejde, for meget stillesiddende arbejde eller stress og af mange andre ting.